Ik ben geboren in 1972 in een dijkhuisje aan de Linge maar groeide op in de Elzas. Als kind in een dorp van landbouw, jacht en ambacht, later in Straatsburg. Mijn school stond aan de oever van de Ill, vlak bij de kathedraal, opgetrokken in de roze steen van de Vogezen.

In Amsterdam studeerde ik middeleeuwse kunstgeschiedenis.

Sinds 2001 volg ik schilderlessen bij Cor Vrolijk. Van haar leerde ik niet alleen de techniek maar vooral het kijken, zonder oordeel, naar vorm.

Met de opbrengst van mijn eerste expositie kocht ik een spiegelreflexcamera. De lens versterkt die manier van kijken. Door de distantie wordt elk beeld een abstractie, ontdaan van toeval en van het bepalende. De vorm zelf wordt het verhaal.

In 2005 besloot ik van het schilderen mij beroep te maken. Dat doe ik in het huisje dat ik samen met twee dochters bewoon in de oude binnenstad. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance vertaalster en fotografe.

De onderwerpen zijn alledaags: mijn huis, de stad, portretten en stillevens. Ik teken of schilder ze nauwkeurig na en wis vervolgens in lagen het oorspronkelijke verhaal, zodat het plaats maakt voor vorm en ruimte.